top of page

Hakeako, vai eikö hakea?


Syksy alkaa olla jo pitkällä ja sen myötä ajankohtaiseksi aiheeksi nousevat jälleen kerran opiskelijayhdistysten syyskokoukset. Talkon syyskokous järjestetään 21.11. Klo 17 Pasilan kampuksen tilassa 1001. Syyskokouksessa käydään läpi kuluneen vuoden toimintaa, päätetään seuraavan vuoden toiminnan suurista linjauksista ja valitaan Talkon hallitus ensi vuodelle. Monille juurikin hallituksen valinta on kokouksen kaikista mielenkiintoisin osuus, joka herättää monenlaisia ajatuksia.

Melko tarkalleen vuosi sitten istuin itse Helga Kitchenin sohvilla ja pyörittelin mielessäni kysymystä, joka oli ollut ajatuksissani jatkuvasti jo jonkin aikaa: haenko Talkon hallitukseen? Olin ollut jo pitkään Talkon aktiivinen jäsen ja hallitustoiminta kiinnosti minua suuresti. Kuitenkin, samaan aikaan mieltäni kalvasi epäilys: Riittäisikö aikani hallitustoimintaan? Edessä oli vielä muutamia kursseja, opinnäytetyöprosessin aloittaminen aiheutti harmaita hiuksia ja tuntui, että vapaa-aikaa ei ollut tarpeeksi.

Puolen tunnin kuluttua istuin edelleen samalla sohvalla, samat epäilykset mielessäni. Tällöin päätin, että nyt saa luvan riittää. Etsin lähimmän tietokoneen, kirjoitin hallitushakemukseni ja lähetin sen eteenpäin. Ajatukseni aihetta kohtaan olivat edelleen ristiriitaiset, mutta olin varma, että minua kaduttaisi varmasti enemmän mikäli en edes yrittäisi. Muutamaa päivää myöhemmin seisoin koulun käytävällä syyskokouksen jälkeen ruusu kädessäni ja kaverini onnittelivat minua valinnastani Talkon hallitukseen vuodelle 2018. Nyt, vuotta myöhemmin voin rehellisesti sanoa, että hetkeäkään en ole katunut päätöstäni nousta ylös Kitchenin sohvalta ja lähteä mukaan hallitustoimintaan.

Kuluneen hallituskauden aikana olen saanut tutustua moneen ihanaan ihmiseen, joita olisin tuskin muuten ikinä tavannut. On hämmästyttävää kuinka laajan verkoston vuoden aikana voi rakentaa itselleen sitä sen enempää miettimättä. Olen oppinut lukuisia uusia asioita ja taitoja, sekä omasta pestistäni markkinointi & viestintävastaavana että hallitustoiminnasta yleensä. Olen varma, että näistä taidoista tulee olemaan minulle suurta hyötyä tulevaisuudessa, etenkin työelämässä. Kaikista päällimmäisenä mielessäni ovat kuitenkin kaikki kultaiset muistot, joita kuluneen vuoden aikana on kertynyt. Töitä on tehty tosissaan, mutta ei totisena. Välillä on hakattu päätä seinään kun mikään ei tunnu sujuvan, välillä taas huutonaurettu hysteerisesti jollekin paskalle läpälle kesken hallituksen kokouksen. Mitä ikinä onkaan tehty, on se tehty yhdessä koko hallituksen voimin. Mitä tulee huoleeni aikani riittämisestä hallitustoimintaan, voin todeta, että murehdin turhaan. Hallituksessa toimiminen vie loppupeleissä melko vähän aikaa ja pääsääntöisesti hommia voi tehdä juuri itse valitseminaan aikoina. Välillä toki istutaan kokouksissa, mutta ainakin itse olen kokenut tämän mukavana yhdessä työskentelynä, enkä aikaa vievänä velvollisuutena.

Loppukaneettina voisin sanoa, että mikäli mietit hakemista Talkon hallitukseen, niin lopeta miettiminen ja kirjoita hakemuksesi – et tule katumaan. Olen nauttinut koko opiskeluajastani Haaga-Heliassa, mutta kaikista antoisinta aikaa on ollut vuoteni Talkon hallituksessa. Rakkaudesta lajiin.

Nähdään syyskokouksessa!

Antti Sarasma,

Talkon markkinointi & viestintävastaava ja

Kustanteen päätoimittaja toimikautena 2018


Viimeisimmät postaukset
Arkisto
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Seuraa meitä
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page