top of page

Beer pong -säännöt

Talko Ry:n viralliset beer bong -säännöt, joita noudatetaan jokaisessa Talkon tapahtumassa pelattavassa Beer Bong pelissä.

Beerpong pelataan 2 hengen joukkueissa kahdella pallolla ja pelissä on 10 mukia per
joukkue. Mukeissa on vettä eli pelien aikana juodaan omasta tölkistä/pullosta/lasista tms haluamaansa juomaa.
Ensimmäisellä kierroksella pelin kesto on 30 min ja jos peli ei ole ratkennut siihen
mennessä niin voittaja on joukkue, joka on saanut eniten osumia vastustajan mukeihin.
Ajan loppuessa ei pelata tasoittavaa vuoroa, vaan peli päättyy sillä hetkellä olevaan
tilanteeseen. Tämän jälkeen pelattavissa jatkopeleissä ei ole aikarajaa vaan pelit
ratkaistaan pelaamalla voitosta.


PELIN TARKEMMAT SÄÄNNÖT:


HEITTÄMINEN: Heittäminen tapahtuu aina omalta puolelta niin, että kyynärpääei ylitä pöydän rajaa tai ole pöydän päällä. Jos tuomari huomaa kyynärpäävirheen, eli se on liian paljon yli pöydän rajasta / pöydän päällä, heitto voidaanhylätä.- Joukkueen molemmat jäsenet heittää joka vuorolla eli ei niin, että yksi pelaajaheittää 2 palloa kerralla.

HEITTOTYYLI: Heittää saa joko perinteiseen tapaan suoraan ilmasta tai joshaluaa haastaa niin pompun kautta.

POMPPUHEITOT: Pompun kautta heitettäessä vastustaja joukkue saa torjuaheiton lyömällä palloa tms.- Jos pallo menee pompulla sisään, pöydästä otetaan pois 1+1 eli osuttu muki,sekä yksi heittävän joukkueen valitsema muki.- Mukin reunalta ‘’pomppaavaa’’ palloa ei lasketa pompuksi eli tällöin otetaan poisainoastaan muki, johon pallo on osunut, jos osuma tulee.

PUHALTAMINEN: Puhaltaminen on kielletty kaikissa tilanteissa.

OSUMA ERI MUKEIHIN: Jos molemmat pelaajat osuvat eri mukeihin, mukitotetaan pois, he saavat pallot takaisin ja uuden heittovuoron. Palautuksenansiosta saadun uuden heittovuoron aikana mukien muotoa ei saa muuttaa eli‘’re-rack’’ ei ole sallittu.

OSUMA SAMAAN MUKIIN: Jos molemmat pelaajat osuvat samaan mukiin,pöydästä otetaan pois 1+2 mukia eli osuttu muki, sekä kaksi muuta heittävänjoukkueen valitsemaa mukia. Samaan mukiin heittäessä palloja ei saa takaisin,eli ainoastaan osumalla samalla heittovuorolla eri mukeihin pallot saa takaisin.

PÖYTÄÄ PITKIN TAKAISIN: Jos pallo vierii pöytää pitkin takaisin ja sen saakiinni pöydältä tai ilmasta ennen kuin se osuu maahan, saa kyseisen pallonheittää uudestaan se heittäjä kenen heitto palautui takaisin pöytää pitkin. Tämäheitto saa olla ainoastaan trick shot. Väärää/Heikompaa kättä ei lasketa trickshotiksi.

HÄIRITSEMINEN: Heittämistä saa ‘’häiritä’’ esimerkiksi heiluttamalla käsiä taikroppaa, mutta ainoastaan pöydän takana, eikä missään nimessä mukien päällä!Eli kyynärpää sääntö pätee myös tähän. Muut häirinnän keinot on sallittu, jostuomari katsoo ne hyvän tavan mukaisiksi.

RE-RACK: Mukien muodon muutoksen eli re-rackin saa tehdä kerran pelissä,milloin vaan haluaa. Mukit asetellaan alkuperäisten paikkojen mukaisiin kohtiin.

ISLAND: Jos pelin aikana muodostuu tilanne, että pöydässä on muki, joka eikoske mihinkään muuhun mukiin syntyy niin sanottu ‘’island’’. Island tilanteessajokainen pelaaja voi huutaa kerran koko pelissä ‘’island’’ merkitäkseen mukinaktiiviseksi ja kertoakseen muille yrittävänsä kyseistä mukia. Huudon jälkeenpelaaja yrittää heittää tähän yksinäiseen mukiin. Jos pelaaja siihen osuu, niinpöydältä lähtee 1+2 mukia. Mutta, jos ‘’island’’ huudon jälkeen osuu johonkinmuuhun kuin yksin olevaan mukiin, niin heittoa ei lasketa lainkaan, ja mukeja eilähde pois. Island heittoja on 1 kpl per pelaaja per peli, jos pöydälle muodostuuisland muki. Jos islandeja muodostuu enemmän kuin yksi niin pelaajan täytyykertoa mihin mukiin aikoo osua heitollaan.

TASOITTAVA: Pelissä on tasoittava heittovuoro niille, jotka ‘’häviävät’’. Eli josvastustajat heittävät sisään kaikkiin mukeihin ja toisella joukkueella on jäljelläyksi muki, niin yksi osuma riittää, jotta peli on tasan.Jos jäljellä on enemmän kuin yksi muki esimerkiksi neljä, niin joukkueen onosuttava joko kahdella pomppuheitolla, jolloin lähtee 1+1 ja 1+1 = 4. Taimolempien on heitettävä sisään eri mukeihin, saatava pallot takaisin ja osuttavauudelleen, jotta tilanne on tasan.

ÄKKIKUOLEMA: Tämän jälkeen saattaa alkaa äkkikuolema eli ensimmäinenosuma voittaa. Äkkikuolemaan mennään vaan jos ‘’hävinnyt’’ joukkue onnistuutasoittamaan pelin yllä olevan säännön mukaisesti. Äkkikuoleman ensimmäinenheittovuoro on ensin ‘’voittaneella’’ joukkueella. Ja kuten sanottu, tässäensimmäinen osuma voittaa ja tämän jälkeen peli on ohi.

TUOMARIT: Talkon hallitus toimii peleissä tuomareina ja heidän tekemätpäätökset peleissä ja sääntöjen tulkinnassa ratkaisevat jokaisen tilanteen, joserimielisyyttä tai epäselvyyksiä syntyy.
bottom of page