top of page

Tapahtumat

Talkon varmasti näkyvin osa jäsenille on vuoden aikana järjestettävät tapahtumat. Vuoteen mahtuu baaribileistä risteilyihin ja sitseistä Talkometri-approihin. Liput tapahtumiimme löydät Kide.app:stä, ellei toisin mainita. Tässä esiteltynä muutama Talkon tunnetuimmista tapahtumista:

82368453_10156620522481426_1793690974031

Back 2 Business
Talko järjestää Back 2 Business (B2B) -bileet sekä keväällä että syksyllä startaten lukukauden pamauksella. Perinteisesti B2B:ssä on jätetty haalarit kotiin ja juhlittu tyylikkäästi, mutta sitäkin legendaarisemmin artistin viihdyttäessä juhlakansaa.

PHOTO-2022-01-09-15-00-12.jpg

Vuosijuhla

Vuosijuhla eli vujut on tunnetusti vuoden hohdokkain ja mieleenpainuvin tapahtuma. Vuosijuhlia kanssamme juhlistavat niin vasta-aloittaneet opiskelijat kuin jo valmistuneet talkolaiset sekä muut yhdistyksen ystävät ja yhteistyökumppanit.

Illan aikana nautitaan herkullinen kolmen ruokalajin illallinen helmeilevien juomien ja parhaimman seuran kera. Kuiva suu ei perinteisesti jäänyt kellekään juhlavieraalle. Illan aikana pidetään puheita sekä lauletaan maltillisesti lauluja ruokailun lomassa.

Tapahtuman dresscode on juhlapuku eli miehille frakki tai tumma puku ja naisille pitkä iltapuku.

Vuosijuhliin on aina rajoitettu määrä paikkoja, joiden lukumäärä määräytyy juhlatilan koon mukaan. Ajoissa ilmoittautuminen on näihin juhliin siis suositeltavaa, jotta mahtuu mukaan hauskanpitoon. Illalliskortti on perinteisesti halvempi Talkon jäsenille.

PHOTO-2022-04-24-23-35-56.jpg

Mushroom Hunt

Talko on perinteisesti osana Helgan 8 päivän wappua Mushroom Hunt tapahtumallaan, jonka yhteydessä kisataan Beer Pong kuninkuudesta. Tapahtuma kerää wappukansan yhteen rennon yhdessäolon, grillauksen, virkistävien juomien sekä erilaisten pihapelien merkeissä. 

Kun Beer Pongin kuninkaat tai kuningattaret on saatu selville, makkarat syöty ja aurinko alkaa pikkuhiljaa laskemaan, jatkuu juhlinta aamun pikkutunneille asti, joten varaudu tanssimaan jalkasi kipeiksi! PS. Huomasitko, että sivuiltamme löydät laatimamme viralliset Beer Pong-säännöt.

PHOTO-2022-03-16-12-00-05.jpg

Talkon Risteily

Talkon risteily on nimensä mukaisesti Talkon jäsenille tarkoitettu risteily, missä on ideana viettää yhdessä aikaa merellä ja maassa sekä tutustua paremmin paitsi omiin luokkalaisiin, myös muihin Talkolaisiin.

Talkon risteily on yksi vuoden kohokohdista, ja bileet laivalla ovat olleet menestys joka kerta. Reippaimmat laivailijat käyvät maissa, mutta osa valmistautuu niin fyysisesti kuin henkisestikin seuraavaan koitokseen.

Risteily järjestetään kaksi kertaa vuodessa molempien lukukausien aloituksen yhteydessä mielellään ensimmäisten kuukausien aikana. Jokaiselle risteilylle valitaan uniikki teema, joka ilmoitetaan tarkan ajankohdan yhteydessä. Talko järjestää laivalla hauskaa ohjelmaa, joissa parhaat suoritukset palkitaan! Pukeutuminen teeman mukaisesti on enemmän kuin suositeltua ja hienoimmat asut palkitaan.

Risteily on avoin vain Talkon jäsenille ja hinta pyritään pitämään mahdollisimman huokeana. Jos et ole jäsen, ennen risteilyä on vielä hyvin aikaa liittyä!

HUOM! Talkon risteilyllä on laivayhtiön asettamat ikärajat sekä järjestyssäännöt, mitä noudatetaan. Osallistujilla on oltava virallinen henkilöllisyystodistus mukana.

PHOTO-2022-09-21-17-39-19.jpg

Sitsit

Sitsit ovat muodostuneet tärkeäksi osaksi talkolaista kulttuuria- ja tradenomi-identiteetin luomista. Olemme keränneet jäsenillemme ohjeita sitsien käytännöistä niin muistutuksena jo vanhoille tekijöille kuin nostaaksemme uusien osallistumisintoa!

Sitsit ovat akateeminen pöytäjuhla, jossa perinteisesti syödään hyvin, lauletaan paljon ja pidetään puheita. Oma pöytäseurue ja muut juhlijat tulee ottaa huomioon noudattamalla hyviä käytöstapoja, pöytäetikettiä ja sitsien sääntöjä. Sitsit ovat yksi vanhimmista Suomessa harjoitettavista opiskelijaperinteistä. 
 

​Yksi Talkon perinnetapahtuma on Talkon ja tutorien yhdessä järjestämät Fuksisitsit. Tämä tapahtuma on suunnattu juuri aloittaneille opiskelijoille.

Tapahtuman tarkoituksena on tutustuttaa Talkon uudet fuksit niin toisiinsa kuin akateemisten pöytäjuhlien eli sitsien tapoihin. Koska ideana on harjoitella sitseilyä, otetaan ilta hieman rennommin sekä käydään yhdessä läpi käytäntöjä.

Fuksisitseille kehotetaan ottamaan omat juomat mukaan mm. maljan kohottamista varten! Pukukoodina fuksisitseille on tule sellaisena kuin olet ja haalarit. Fuksietikettiin voi tutustua Talkon nettisivuilla!

 

PHOTO-2022-03-08-19-54-25.jpg

Talkometri-approt

Talko järjesti ensimmäistä kertaa historiassaan approt syksyllä 2021 ja tämän jälkeen konseptia on vakiinnutettu tapahtumakirjoomme. Approt kulkevat nimellä Talkometri, ja ne sijoittuvat yleensä syys-lokakuulle. 

Koska konsepti on vielä suhteellisen uusi, tapahtuma elää ja muuttuu paljon. Pyrimme kehittämään ja oppimaan jokaisesta järjestämiskerrasta. Olisiko sinusta täyden passin suorittajaksi seuraavilla approillamme?

 

bottom of page