top of page
Sitsit ovat muodostuneet tärkeäksi osaksi talkolaista kulttuuria- ja tradenomi-identiteetin luomista. Olemme keränneet jäsenillemme ohjeita sitsien käytännöistä niin muistutuksena jo vanhoille tekijöille kuin nostaaksemme uusien osallistumisintoa!

Mitkä ihmeen sitsit?

Sitsit ovat akateeminen pöytäjuhla, jossa perinteisesti syödään hyvin, lauletaan paljon ja pidetään puheita. Oma pöytäseurue ja muut juhlijat tulee ottaa huomioon noudattamalla hyviä käytöstapoja, pöytäetikettiä ja sitsien sääntöjä. Sitsit ovat yksi vanhimmista Suomessa harjoitettavista opiskelijaperinteistä. 

Sitsit

IMG_4002.JPG

​Yksi Talkon perinnetapahtuma on Talkon ja tutorien yhdessä järjestämät Fuksisitsit. Tämä tapahtuma mikä on suunnattu juuri aloittaneille opiskelijoille, jotka ovat Talkon jäseniä.

Tapahtuman tarkoituksena on tutustuttaa Talkon uudet fuksit niin toisiinsa kuin akateemisten pöytäjuhlien eli sitsien tapoihin. Koska ideana on harjoitella sitseilyä, otetaan ilta hieman rennommin sekä käydään yhdessä läpi käytäntöjä.

Talkon sitseillä on perinteisesti lauluvihkot osallistujia varten eli ei haittaa vaikkei mm. ”Alla jallutähden” ja ”Fuksilaulu” olisi tuttuja. Toimistolla on nyt myös myynnissä tradenomien laulukirjoja Profitteja jäsenille, hae omasi jo ennen ekoja sitsejä!

Fuksisitseille kehotetaan ottamaan omat juomat mukaan mm. maljan kohottamista varten!

Pukukoodi: Tule sellaisena kuin olet ja haalarit.

Fuksisitsit 101 lessons

Fuksisitsit 101 lessons

Fuksisitsit 101 lessons
Etsi video...
Fuksisitsit 101 lesson 3

Fuksisitsit 101 lesson 3

00:32
Toista video
Fuksisitsit 101 lesson 2

Fuksisitsit 101 lesson 2

00:42
Toista video
Fuksisitsit 101 lesson 1

Fuksisitsit 101 lesson 1

00:42
Toista video
bottom of page